Hoe werkt het

Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg hoe het huren bij de BordspellenBieb werkt en wat de regels zijn. Als er na het lezen nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op.

 

Huren

Wat leuk dat je bij ons spellen wilt huren! Het huren werkt heel simpel, geen kleine letter geen gedoe. Kies een of meerdere leuke spellen uit onze collectie die je graag wil spelen. Als je alle spellen die je wil huren in je bestelling hebt gezet kun je bij het uitchecken kiezen hoeveel weken je ze wilt huren. Vervolgens betaal je en worden de spellen de meestal de zelfde werkdag naar je opgestuurd. De huur periode gaat in op het moment dat je de spellen hebt ontvangen. Als de huur periode voorbij is krijg je een herinnering en kun je op de inleverdatum met de meegeleverde retourlabel de spellen terugsturen. Zo makkelijk is het!

Dit is een verkorte versie van de uitleg, lees hieronder verder voor een uitgebreidere uitleg.

Huurprijs: De prijzen worden bij elk spel weergegeven in het paarse schildje. Dit is de huurprijs voor een periode van een week. Als je er voor kiest om meerdere weken te huren krijg je korting, zie tabel hieronder. De prijs die wordt weergegeven is inclusief BTW.

Huurperiode: De minimale huurperiode is 1 week (7 dagen). Dit kan telkens met een week verlengd worden. Bij elke extra week krijg je 25% korting op de huurprijs van de eerste week.

Voorbeeld:

Weken Huurprijs Totaal
week 1 €4 €4
week 2 €3 -25% €7
week 3 €3 -25% €10
week 4 €3 -25% €13


Ingang Huurperiode:
De huurperiode gaat in vanaf het moment dat het pakketje ontvangen is of klaar ligt bij het ophaalpunt. Let op: De huurperiode gaat dus ook in als het pakketje wordt aangenomen door de buren of als het klaar ligt bij het ophaalpunt. 

Maximale Huurperiode: De maximale huurperiode is 4 weken. Daarna kan een spel niet meer worden verlengd en moet het worden teruggestuurd. Hiermee voorkomen we dat andere geen kans krijgen om het spel te huren.

Verlengen of kopen: Je krijg je vlak voor de inleverdatum een herinneringsmail. In deze mail kan je er voor kiezen om de bestelling te verlengen of om (als mogelijk) de spellen te kopen. Het verlengen gaat telkens in stappen van een week. Voor elke week die je verlengt krijg je 25% korting op de huurprijs van de eerste week.

Als je een verlenging of koop aanvraagt, krijg je een mail met de bestelling en een betalingsverzoek. Als de betaling is gedaan, ontvang je een bevestiging.

Account: Als je nog geen account hebt vul je bij het uitchecken je gegevens in en maak je een account aan. Als je wel een account hebt, kan je makkelijk inloggen.

Betaling: Bij het uitchecken kan je gemakkelijk betalen via iDeal of Paypal. Je krijgt een bevestigingsmail dat we je bestelling in goede orde hebben ontvangen. Wij gaan ermee aan de slag en je krijgt een bevestiging van ons als je pakketje onderweg is met een track & trace code om je bestelling te kunnen volgen.

Verlengingen en koop (na de huur) worden betaald via een betalingsverzoek in de mail. Dit betalingsverzoek wordt gemakkelijk afgehandeld door Mollie. Je kan dit betalen via iDeal, PayPal, Klarna of creditcard.

Verzendkosten:
Er zijn verschillende verzend mogelijkheden afhankelijk van de hoogte en het type bestelling. Je kan er bij het afrekenen voor kiezen om je bestelling bij je thuis te laten bezorgen of bij een DHL-afhaalpunt in de buurt.

Er zijn verschillende verzend mogelijkheden afhankelijk van de hoogte en het type bestelling. Je kan er bij het afrekenen voor kiezen om je bestelling bij je thuis te laten bezorgen of bij een DHL-afhaalpunt in de buurt.

 

Huur Bestelling Verzendkosten
Verzonden naar DHL-punt
Verzendkosten
Verzonden naar Huisadres
<€75 €4,95 €5,95
€75> Gratis Gratis
Koop Bestelling Verzendkosten
Verzonden naar DHL-punt
Verzendkosten
Verzonden naar Huisadres
<€75 €3,95 €4,95
€75> Gratis Gratis
Brievenbus Bestelling Verzendkosten
Verzonden naar Huisadres
<€75 €3,95
€75> Gratis

Voorwaarden en Regels van het huren

Bij het huren horen de volgende voorwaarden: We zijn een kleine bieb die graag mensen van spellen en plezier wil voorzien. We willen graag een beroep op jullie doen om hier rekening mee te houden. We willen dit graag zo lang mogelijk kunnen doen en hier hebben we jullie bij nodig. Hou je alsjeblieft aan de volgende regels bij het huren:

 • Controleer de spellen op de eerste dag van ontvangst goed! Je hebt zelf de verantwoordelijkheid om eventuele missende of kapotte onderdelen te melden. Als je dit niet doet. Gaan we er vanuit dat de spellen tijden de huurperiode zijn beschadigd.
 • De huurder is tijdens de huurperiode verantwoordelijk voor het gehuurde spel,
 • Ga voorzichtig en bedachtzaam met het spel om,
 • Gebruik spellen waar ze voor bedoeld zijn en zoals staat beschreven in de spelregels,
 • Als er tijdens een spel geschreven of bijgehouden moet worden, doe dit dan op een eigen kladblok, gebruik nooit onderdelen van het spel om op te schrijven. Een uitzondering zijn gelamineerde onderdelen met een white marker. deze mogen wel gebruikt worden,
 • Wees voorzichtig met drinken en eten bij het spel om schade te voorkomen,
 • Leg de spellen bedoeld voor volwassenen buiten bereik van kleine kinderen,
 • Het is niet toegestaan het spel aan derden uit te lenen,

Als er iets mis gaat: We hopen natuurlijk dat alles altijd goed gaat, maar het kan gebeuren dat er een keer iets kapot gaat of zoek raakt met het spel. In dit geval geldt het volgende.

 • Meldingsplicht: Je bent verplicht om de schade die veroorzaakt is binnen een week na de huurperiode te melden. Doe dit door te mailen naar info@bordespellenbieb.nl met indien mogelijk een foto en/of een beschrijving .
 • Lichte Schade: Als een spel vervangbare onderdelen zoals dobbelstenen, pionnen, of houten markers mist wordt een kleine schadevergoeding gevraagd en hoeft niet het hele spel afgekocht te worden. De vergoeding betreft €5 per missend onderdeel.
 • Zware Schade: Kan je een spel niet meer terugvinden of is het zwaar beschadigd? Dan betaal je de kosten voor het vervangen van het spel. Dit is de nieuwprijs van het spel + administratiekosten van €5,- Vind je het spel of ander geleend materiaal later terug? Dan worden de betaalde vervangingskosten niet vergoed.

Ga dus voorzichtig om met de gehuurde spellen om dit te voorkomen!

Dit waren de regels en voorwaarden in het kort. Bij het huren van de spellen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Gebruiksvoorwaardenvan de BordspellenBieb. Lees deze uitgebreid door om goed op de hoogte te zijn.

Reserveren

Als alle exemplaren van een spel zijn verhuurd, kun je het spel kosteloos online reserveren. Om te reserveren zoek je een spel uit onze collectie. Klik vervolgens op de groene knop “Reserveer” en log in met je email en wachtwoord. Vul vervolgens je mailadres in en klik op reserveer. Je wordt dan automatisch toegevoegd aan de wachtrij. We streven er naar om een wachtrij niet langer te laten zijn dan 2 tot 3 weken, maar dit is geen garantie.

Zodra je aan de beurt bent en het spel voor je klaarligt krijg je een mail. Via deze mail kun je het spel dan huren.

Let op! Je krijgt vanaf het moment dat het spel voor je klaar ligt 24 uur om het spel te huren. Na deze 24 uur komt je reservering te vervallen en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij.

Mocht je je reserveermoment hebben gemist, dan kun je natuurlijk altijd nog een keer reserveren.

Reserveren gratis, er worden geen kosten gerekend voor deze service.

Voorwaarden reserveren

Voorwaarde voor het reserveren:

 • Je mag maximaal 5 spellen reserveren.
 • Reserveren is niet voor een latere datum. Dus je kan niet in maart een bepaald spel reserveren voor een vakantie in juli.
 • Als het gereserveerde spel klaar ligt, krijg je een mail. Je hebt dan 24 uur om het spel te bestellen.
 • Aan het reserveren kunnen geen rechten worden ontleent.

Kopen

Wat leuk dat je bij ons spellen wil kopen! Wist je dat je veel spellen ook na het huren kan kopen? Je krijgt dan de huurprijs als korting op de verkoopprijs. Je hebt als het ware het spel gratis kunnen testen.

Het kopen van spellen kan op twee manieren.

Voor het huren: Voeg een spel toe aan je bestelling, door op de koopknop te drukken en vervolgens op het winkelmandje te klikken. Hiermee heb je het spel gekocht.

Na het huren: Nadat de huurperiode voorbij is krijg je (als het spel te koop is) de mogelijkheid om dit spel te kopen. Je betaalt het resterende bedrag en het spel is van jou.

Let op! Niet elk spel is te koop, sommige spellen zijn alleen bestemd voor de verhuur. Controleer dit van tevoren!

Zijn de spellen die ik koop nieuw?
Spellen die je direct koopt zonder te huren zijn vrijwel altijd nieuw. De spellen die je bij de bieb huurt zijn meestal nieuw maar kunnen in sommige gevallen gerefurbisched zijn. Door de snelle doorloop en het goede onderhoud, zijn ook de spellen die zijn gerefurbisched niet te onderscheiden van nieuw.

Bij elke spellenpagina laten we zien wat de conditie is van de spellen. Ze zijn opgedeeld in vijf categorieën:

 • Nieuw (spiksplinternieuw)
 • Als Nieuw (alleen geopend)
 • Gespeeld (gespeeld maar nog in nieuw staat)
 • Licht Beschadigd (gespeeld met lichte gerbuikssporen)
 • Beschadigd (beschadigd maar goed speelbaar)

.

Ondanks dat 90% van onze spellen spiksplinternieuw zijn en we veel rouleren, kunnen we niet garanderend dat elk spel dat je krijgt nieuw is. Heb je vragen over een specifiek spel in onze voorraad, neem dan gerust contact met ons op.

De spellen die wij verhuren komen uit onze bieb en deze zijn ook meestal nieuw. Alle spellen die we hier hebben ondergaan een grondige check en moeten voor ze de bieb verlaten voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Vaak krijgen de spellen zelfs een upgrade!

Hoe controleren wij de spellen

Zowel spellen die gehuurd als gekocht worden kunnen refurbished zijn.

Hoe refurbishen wij spellen:

 • We controleren of de spellen compleet zijn en vullen zo nodig aan,
 • We maken de spellen schoon en knappen beschadigingen op,
 • We voeren een upgrade uit door bakjes en doosjes toe te voegen. Hierdoor kan het spel beter en makkelijker worden gespeeld,
 • In sommige gevallen sleeven we de kaarten van een spel,
 • Als het spel voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen pakken we het spel in in folie en is het spel zo goed als nieuw, in vele gevallen zelfs beter dan nieuw,

Inleveren

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de retourverzending, deze kosten zijn al verrekend in de prijs.

Vlak voor je huurperiode voorbij is krijg je een herinneringsmail gestuurd. Deze kan in je spam folder zitten. Let daarom goed op! In deze mail krijg je de optie om het spel te verlengen, het spel te kopen of het spel terug te sturen.

Koop: Als je er voor kiest om spellen te kopen ontvang je een mail met een betalingsverzoek voor het resterende bedrag. Als aan de betaling is voldaan is het spel van jou.

Let op! Niet elk spel is te koop, sommige spellen zijn alleen bestemd voor de verhuur. Controleer dit van tevoren!

Verlengen: Als je de spellen wil verlengen kan je dit via de mail aangeven. Vervolgens ontvang je een betaalverzoek via de mail met de nieuwe inleverdatum. Je kan maximaal tot 4 weken verlengen. Na de 4e week moet het spel worden teruggestuurd of (indien mogelijk) worden gekocht.

Terugsturen: Als je de gehuurde spellen niet wil verlengen of kopen lever je ze in op de inleverdatum. Controleer de spellen, leg ze netjes in de verzenddoos, plak de verzenddoos goed dicht en plak de meegeleverde retourlabel er goed zichtbaar ops. Breng de verzenddoos uiterlijk op de inleverdatum naar het DHL of Homerr verzendloket bij jou in de buurt.

Voorwaarden en Regels van het inleveren

Bij het inleveren horen de volgende voorwaarden

Hoe te verpakken

 • Pak het spel altijd zorgvuldig en met zorg in, zodat het past en er geen onderdelen uitsteken.
 • Het spel dient altijd gecontroleerd te worden en compleet te worden ingepakt. Als er een onderdeel ontbreekt is er een meldingsplicht

Te laat terug sturen: Binnen een totale huurperiode van 4 weken: Een spel moet (tenzij verlengd) op de afgesproken datum worden teruggestuurd. Als het spel niet op tijd wordt teruggestuurd dan gaan we uit van een verlenging van een week, de rekening wordt naar je gestuurd en dien je binnen 14 dagen te betalen.

Na een totale huurperiode van 4 weken: De maximale huurperiode is 4 weken, als voor het eind van deze huurperiode het spel niet wordt teruggestuurd, wordt er te laat geld in rekening gebracht. Dit zal €2 euro per dag zijn met maximaal €150.

Dit waren de regels en voorwaarde in het kort. Bij het huren van de spellen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Gebruiksvoorwaarden van de BordspellenBieb. Lees deze uitgebreid door om goed op de hoogte te zijn.

Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!