7 Wonders: Classic

5 huurprijs

koop
10+ jaar
2 - 7 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

7 Wonders: Classic

10+ jaar
2 - 7 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

5 huurprijs

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2010
Uitgever:
Repos Production
BGG Beoordeling:
7,8
Bedenkers:
Antoine Bauza
Conditie:
Gespeeld
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

LET OP: Dit is de classieke versie! 7 Wonders is een zeer inventief bouwspel, wat zich in drie era’s afspeelt, waarbij de spelers tactisch kaarten moeten doorgeven en gebruiken voor het beste effect. Leid één van de zeven grote steden van de Oudheid.

Benut in 7 Wonders de natuurlijke rijkdom van je land, neem deel aan de eeuwige wedloop van vooruitgang, ontwikkel je handelsbetrekkingen en oefen je militaire macht uit. Vestig je naam in de geschiedenis door het bouwen van een architectonisch wonder dat de eeuwen overstijgt.

Doel van het spel blijft hetzelfde bij deze nieuwe editie: Leid één van de zeven grote steden tijdens de Oudheid, ontwikkel jouw stad via wetenschappelijke ontdekkingen, militaire veroveringen, commerciële overeenkomsten en prestigieuze bouwwerken en leid jouw beschaving naar de grootste welvaart!

Een spel wordt in 3 ronden gespeeld, genaamd Tijdperken, waarin je tegelijkertijd
kaarten speelt om jouw stad te ontwikkelen. Aan het einde van elk tijdperk wordt de militaire macht van de speler vergeleken met de steden van zijn twee buren (naburige steden). Na Tijdperk III bepaal je het aantal overwinningspunten van jouw stad, Wonder, militaire successen en muntenwaarde. De speler met de hoogste totaalscore wint het spel.

– 7 Wonder borden en kaarten
– 148 Tijdperk kaarten
– 42 Conflict fiches
– 50 munten
– 1 score boek
– 1 spelregels

SpellenBaas
Wij vinden dit een super leuk en verslavend spel. Wel wennen voor nieuwe spelers om alle icoontjes te leren kennen, dit heeft wel een paar potjes nodig. Gelukkig zijn de meegeleverde spelregels erg duidelijk en kun je in de verkorte spelregels vaak snel nog wat opzoeken. De eerste paar potjes die we speelden duurde echt lang, dit komt vooral omdat ieder icoontje nieuw is en je zoveel mogelijkheden hebt dat je vaak blijft twijfelen. Nu we het door hebben en vaker gespeeld hebben vliegt de tijd voorbij en doe je vaak nog een rematch. Doordat je allemaal bezig bent om je eigen stad te bouwen is het ook ideaal voor een grotere groep.
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!