Architecten van het Westelijk Koninkrijk

pic5082408
8 huurprijs

42,95

koop
10+ jaar
1 - 5 spelers
80 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

pic5082408
Wissen
Add to Wishlist

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

10+ jaar
1 - 5 spelers
80 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

8 huurprijs

42,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
White Goblin Games
BGG Beoordeling:
7,8
Bedenkers:
Shem Phillips, S J Macdonald
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af rond het jaar 850, tegen het einde van het Karolingische rijk. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Ze proberen hun aanzien te behouden door diverse gebouwen in door hem veroverde gebieden te bouwen. De spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en een scherpe blik op hun

mankracht houden. Op die manier kunnen ze winnen. Het zijn verraderlijke tijden en de concurrentie zal niet stoppen om jouw proces te vertragen. Blijf je eervol of begeef je jezelf in gezelschap van dieven en handelaren op de zwarte markt?

De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten (OP) heeft, is de winnaar. Er zijn overwinningspunten te verdienen door het bouwen van gebouwen en met het voortzetten van het werk aan de kathedraal. Tijdens het spel moeten de spelers vele morele beslissingen nemen en aan het einde zal hun loyaliteit worden gewaardeerd. Enkele duistere praktijken lijken misschien niet veel, maar als je te ver gaat word je gestraft. Het spel is afgelopen als op alle beschikbare velden bij het gildehuis een arbeider ligt.

1 speelbord
10 spelersborden
1 tegenstanderbord
100 arbeiders
35 klei
40 hout
40 steen
25 goud
30 marmer
50 zilver
10 spelersschijfes
43 leerlingkaarten
43 gebouwkaarten
10 zwarte markt kaarten
22 schuldkaarten
11 beloningskaarten
6 vermenigvuldigkaarten
30 plankaarten
2 overzichtskaarten
spelregels

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!