Azul

6 huurprijs

35,95

koop
8+ jaar
2 - 4 spelers
45 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Azul

8+ jaar
2 - 4 spelers
45 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

35,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands, Frans
Jaar:
2018
Uitgever:
Plan B Games
BGG Beoordeling:
7.8
Bedenkers:
Michael Kiesling
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

In het spel vorm je patronen met de tegels om het paleis te versieren. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten, wint het spel Azul!

100 Harstegels
4 Spelerborden
9 Fabrieksschijven
4 Scorestenen
1 Startspelerfiche
1 Linnen Zakje
De Spelregels

BRDGMZ
Azul is een abstract familiespel met een toepasselijk en aantrekkelijk uitziend thema. De spelregels zijn niet moeilijk en het spel is zo uitgelegd aan nieuwe spelers. Je verzamelt gekleurde tegels en probeert deze zo efficiënt mogelijk te plaatsen voor de meeste punten. Zeker mensen die ruimtelijk inzicht hebben en houden van puzzelen gaan Azul leuk vinden, maar voor sommige jonge kinderen kan het spel nog iets te abstract zijn. Ook zal voor de meeste ervaren bordspelers het spel snel eentonig worden omdat er weinig variatie in tactiek zit om het spel te kunnen winnen. Al met al is Azul een leuk spel voor de casual speler die graag een eenvoudig en toegankelijk (familie)spel speelt. Zeker wanneer je een spel zoekt dat ook erg geschikt is om met z’n tweeën te spelen.
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!