Carcassonne: Burgemeesters & Abdijen

2 huurprijs

14,99

koop
8+ jaar
2 - 6 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Carcassonne: Burgemeesters & Abdijen

8+ jaar
2 - 6 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

2 huurprijs

14,99

koop
Type:
Uitbreiding
Taal:
Nederlands
Jaar:
2008
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
7,1
Bedenkers:
Klaus-Jürgen Wrede
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Deze uitbreiding op het legspel Carcassonne geeft de spelers meer mogelijkheden om de omgeving van Carcassonne te beheersen.
Een burgemeester is een soort horige, die in een stad zoveel horigen waard is als het aantal schildjes in die stad. Verder kun je een herenboerderij in een weide zetten, waarmee je alle boeren in die weide aan hun eigenaars teruggeeft. Die krijgen daar nog wel punten voor, maar jij hebt deze weide aan het einde van het spel voor jou alleen.

Wagens tellen als horigen, maar kunnen na het afbouwen van de stad, de weg of het klooster waar ze op staan, naar een aangrenzend project worden verplaatst. Tot slot zijn er abdijen in het spel, tegels waarmee je gaten in het speelveld kunt opvullen en alles kunt afbouwen.

12 landtegels
6 abdijtegels
6 burgemeesters
6 transportwagens
6 herenboerderijen
De spelregels

Logo BRDGMZ BRDGMZ
Carcassonne: Burgemeesters en Abdijen is een goede en leuke uitbreiding op Carcassonne. De vier nieuwe spelelementen voegen echt iets toe aan het spel en dwingt je om je standaard strategie aan te passen. De aanvullende spelregels zijn eenvoudig te begrijpen en voelen logisch aan. Ben je geen groot fan van Carcassonne dan verandert deze uitbreiding daar waarschijnlijk weinig aan. Maar ben je (net als ik) juist gek op Carcassonne dan maakt deze uitbreiding het spel nóg leuker. Niet langer wachten en in huis halen dus!
Lees de volledige recensie
(4/5)

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!