Castles of Mad King Ludwig

9 huurprijs

55,95

koop
10+ jaar
1 - 4 spelers
90 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Castles of Mad King Ludwig

10+ jaar
1 - 4 spelers
90 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

9 huurprijs

55,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Jaar:
2014
Uitgever:
Bezier Games
BGG Beoordeling:
Bedenkers:
Ted Alspach
Conditie:
Als Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

In het tegellegspel Castles of Mad King Ludwig hebben spelers de taak om een ​​geweldig, extravagant kasteel te bouwen voor koning Ludwig II van Beieren … één kamer per keer. U ziet, de koning houdt van kastelen, na Neuschwanstein (het kasteel dat de Disney-kastelen van het themapark heeft geïnspireerd) en anderen atelen gebouwd te hebben, heeft hij nu de opdracht gegeven om het grootste, beste kasteel ooit te bouwen – natuurlijk onderworpen aan zijn steeds veranderende grillen. Elke speler fungeert als een aannemer die kamers toevoegt aan het kasteel dat hij bouwt, terwijl hij ook zijn diensten aan andere spelers verkoopt.

In het spel begint elke speler met een eenvoudige foyer. Eén speler neemt de rol van de meesterbouwer op zich en die speler bepaalt de prijzen voor een reeks kamers die door de andere spelers kunnen worden gekocht waarbij hij de restjes kan kiezen nadat de andere spelers hem hebben betaald voor hun kamers. Wanneer een kamer wordt toegevoegd aan een kasteel, krijgt de speler die het kasteel heeft gebouwd kasteelpunten op basis van de grootte en het type kamer dat is gebouwd evenals bonuspunten op basis van de locatie van de kamer. Wanneer een kamer is voltooid en alle ingangen naar andere kamers in het kasteel leiden, ontvangt de speler een van de zeven speciale beloningen.

Na elke inkoopronde wordt een nieuwe speler de meesterbouwer die prijzen voor een nieuwe set kamers vaststelt. Na verschillende rondes eindigt het spel en worden er extra punten toegekend voor het behalen van bonusdoelen – het hebben van de meest populaire kamers en het meest inspelen op de eisen van de koning – die elke spel veranderen. Degene die eindigt met de meeste kasteelpunten wint.

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!