Chai: Deluxe Editie

Chai
10 huurprijs

79.95

koop
8+ jaar
1 - 5 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Chai
Wissen
Add to Wishlist

Chai: Deluxe Editie

8+ jaar
1 - 5 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

10 huurprijs

79.95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Engels
Jaar:
2018
Uitgever:
Steeped Games
BGG Beoordeling:
7.1
Bedenkers:
Dan Kazmaier, Connie Kazmaier
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

In Chai stap je in de schoenen van een theeverkoper en combineer je theesmaken tot een perfecte blend. Je bent gespecialiseerd in rooibos, groene, oolong, zwarte of witte thee en je koopt en verzamelt ingrediënten om de bestellingen van je klanten uit te voeren.

Als theeverkoper doe je elke beurt een van de volgende acties:
1) Bezoek de markt – De speler ontvangt geld en koopt (een) theesmaaktegel(s) (munt, jasmijn, citroen, gember, bessen en lavendel) en voegt deze toe aan zijn theedoos. Als het smaakfiche tegels van hetzelfde type raakt, worden deze tegels ook in de theedoos gedaan. De kosten worden bepaald door de meest rechtse kolom waarin de tegels zich bevonden.
2) Selecteer toevoeging – Thee-toevoegingskaarten (melk, suiker, honing, vanille en chai-kruiden) zijn ook nodig om de meeste bestellingen te voltooien.
3) Een klant reserveren – Een speler kan ook een klantenkaart reserveren uit de zichtbare kaarten of de trekstapel. Als u een zichtbare kaart trekt, wordt er onmiddellijk een nieuwe kaart open in de klantenpool gelegd om de kaart te vervangen.

Aan het einde van elke beurt mag een speler een theebestelling voltooien met één klantenkaart in de hand of zichtbaar in de klantenpool. Een basistheemuntje, theesmaken en toevoegingen die op de kaart worden getoond, zijn noodzakelijke ingrediënten en worden in een lege theekop geplaatst. De speler draait een fooi om en ontvangt mogelijk een bonus.

De ronde is voorbij als alle bekers zijn gevuld. Dit wordt zichtbaar gemaakt op de thermometer. Het spel eindigt wanneer vijf ronden zijn voltooid. Wanneer de laatste volgorde is voltooid, voltooien andere spelers hun laatste beurt, zodat elke speler hetzelfde aantal beurten heeft gespeeld.

De speler met de meeste overwinningspunten van bestellingen van klanten, geld en prijzen wint het spel als beste theehandelaar!

Spelregels 

5 Theekopjes

10 Vaardigheidskaarten

55 Klantenkaarten

1 Thermometer

1 Metalen startspeler token

30 Thee Tegels (6 van elke soort, oolong, white, green, rooibos, black) 5 Spelersborden 1 Marktbord 72 Theesmaken Tegels (12 van elke soort, gember, bessen, munt, lavendel, jasmijn, citroen) 5 Wilde theesmaak tegels Voorraadbord 50 Voorraad Tokens  (10 van elke soort, melk, honing, suiker, vanille, chai kruiden) 5 wilde voorraad tokens Geldzakbord 10 Fooi tokens 30 Metalen munten (15×1, 10×2, 5×3) 2 Solo dobbelstenen 2 stoffen zakjes 5 Cheat Sheets

Spelmateriaal Chai – Playmat

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!