De Taveernen van de Oude Stad

pic5093167
6 huurprijs

39,95

koop
10+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

pic5093167
Wissen
Add to Wishlist

De Taveernen van de Oude Stad

10+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

39,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2019
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
7,6
Bedenkers:
Wolfgang Warsch
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuildingspel over elkaar beconcurrerende herbergen, waar drinkebroers en edellieden hun biertjes en borrels drinken. De spelers zijn waard in hun eigen etablissement en proberen door juiste investeringen hun kroeg de beste van de oude stad te maken.

Je trekt als waard nieuwe klanten aan en af en toe ook een edelman, die roem in de hand werkt. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. De dobbelstenen bepalen welke bieren je tapt en uitschenkt. Schenk je je vaste gasten aan de bar weer in of kies je die rijke stinkerd daar in de hoek?

Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.

1 Boekje spelregels
1 Kloostertableau
1 Rondeteller (De Maand)
Voor elke speler (dus x4):
-1 Taveerne + Inrichtingen
-3 Bargasten
-3 Gekleurde dobbelstenen
-4 Witte dobbelstenen
-1 Bierviltje
-1 Bruin bieropslagfiche
-1 Geel kluisfiche
-1 Gekleurd kloosterfiche
-7 Gekleurde stamgastkaarten
Bierpul voor de startspeler
80 Taveernekaarten
-16 Bierhandelaars
-16 Serveersters
-16 Afwassers
-16 Tafels
-16 Bierleveranciers
38 Gastenkaarten
61 Edelliedenkaarten
1 Boekje spelregels voor de modulen
Speelmateriaal Module 2:
-20 Borrels
-12 Dubbelzijdige artiestentegels
-3 Dranktegels
Speelmateriaal Module 3:
-4 Roemfiches
-16 Bardkaarten
-10 Gastenkaarten
Speelmateriaal Module 4:
-7 Startkaarten
Speelmateriaal Module 5:
-4 Gastenboeken
-40 Handtekeningenfiches

BRDGMZ
De bijzondere mix van deckbuilding en dobbelen in je eigen herberg maakt van De Taveernen van de Oude Stad een erg leuk spel. Geen potje is hetzelfde en door de aanvullende modules blijft het spel nog lange tijd leuk en uitdagend, of je nu met twee, drie of vier spelers speelt. Daarnaast ziet het spel er erg mooi uit. Heb je ervaring met deckbuilders dan geeft De Taveernen van de Oude Stad een nieuwe spelervaring doordat het spel (al) in acht rondes klaar is. De spelregels zijn niet moeilijk maar het zijn er wel vrij veel, maar dat is alleen het eerste potje even er doorheen bijten, daarna heb je de regels niet meer nodig. Omdat iedere speler voornamelijk zijn eigen spel speelt is de interactie met medespelers beperkt. Al met al is De Taveernen van de Oude Stad een aanrader waar je nog lang plezier van gaat hebben, proost!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!