De Zoektocht naar El Dorado

6 huurprijs

29,99

koop
8+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

De Zoektocht naar El Dorado

8+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

29,99

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
7,6
Bedenkers:
Reiner Knizia
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Je begint met een generiek deck met kaarten die je gebruikt om over het speelbord te bewegen. Je deck bestaat uit een team van padvinders, reizigers en zeelieden die je helpen verschillende terreinen over te steken. Onderweg zul je kolkende rivieren, dichtbegroeide regenwouden en onbekende stammen tegenkomen. Combineer de speelvelden op eindeloos veel manieren om het spel nog spannender te maken en probeer je tegenspelers te verslaan door een beter deck samen te stellen en de routes het snelst te bewandelen.

Om de expeditie te starten, trek je 4 kaarten uit de trekstapel en speel je deze tactisch. Je kunt de kaarten gebruiken om door de Amazone te trekken of om op de markt andere teamleden aan te stellen of uitrusting te kopen die je later weer in kunt zetten. Je kunt punten verzamelen door obstakels te overwinnen. Wanneer je tegelijk met een andere speler El Dorado bereikt, wint niet de snelste, maar de dapperste expeditieleider die de meeste obstakels heeft overwonnen. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen? Soepel, vlot, toegankelijk en spannend tot het einde.

Het bordspel is geschikt voor beginnende spelers en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om ook gevorderde spelers uit te dagen om met de juiste tactiek zo snel mogelijk door de jungle te trekken tijdens “De zoektocht naar El Dorado”.

1 dubbelzijdig starttereintegel
6 dubbelzijdige terreintegels
2 dubbelzijdige terreinstroken
1 dubbelzijdige eindtegel (poort naar El Dorado)
6 blokkades
1 startspelershoed
4 expeditietableau’s (1 per speler)
8 speelstukken (2 per speler)
36 expeditiekaarten startdeck (8 per speler)
54 expeditiekaarten voor de markt (3 per soort)
Markttableau
36 grotfiches
Spelregelboekje

SpellenBaas
De zoektocht naar El Dorado is niet voor niets spel van het jaar 2020 geworden. Met een leuk thema en de daarbij felle kleuren in het spel en de eenvoudige spelregels is dit echt een toppertje! Een spel zou nooit hetzelfde zijn door het aanpasbaar speelbord, daardoor heeft De zoektocht naar El Dorado genoeg diepgang en variatie. Het perfecte bordspel voor het hele gezin.
Lees de volledige recensie
BRDGMZ
El Dorado is een aantrekkelijk spel met een goed doorgevoerd thema. De spelregels zijn eenvoudig, je speelt kaarten om je te verplaatsen op het bord of om extra kaarten bij te kopen. Ben je helemaal onbekend met het spel, dan moet je er rekening mee houden dat je een klein uurtje nodig hebt om je door de spelregels heen te werken, maar hierna spreekt het spel voor zich. Ondanks de eenvoudige spelregels kent El Dorado toch voldoende diepgang en variatie om uitdagend te zijn voor het hele gezin, maar ook voor zowel casual als ervaren spelers. Het aanpasbare speelbord maakt dat geen spel hetzelfde zal zijn en het spel nog heel lang leuk blijft. Als ik dan toch nog een klein puntje van kritiek moet leveren dan zou een betere inlay in de doos wel prettig zijn om de speelstukken en –kaarten goed gesorteerd te houden. Ben je opzoek naar een spel voor de hele familie waar je nog lang plezier van gaat hebben en ook zeer goed met z’n tweeën te spelen is? Dan is El Dorado goud waard en mag je dit spel zeker niet laten liggen!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!