Dixit

5 huurprijs

27,95

koop
8+ jaar
3 - 6 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Dixit

8+ jaar
3 - 6 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

5 huurprijs

27,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2008
Uitgever:
Libellud
BGG Beoordeling:
7.3
Bedenkers:
Jean-Louis Roubira
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. Om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid. Alles is toegestaan. Probeer je tegenstanders goed in te schatten en zorg dat je hint niet té makkelijk of té moeilijk is. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen. Hierna worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Kenmerken van Dixit:
– Stimuleert de creativiteit
– Eenvoudig te leren
– Oneindig veel manieren om te omschrijven, dus blijft herspeelbaar
– Er zijn diverse uitbreidingen beschikbaar

84 Beeldkaarten
1 Scorebord
6 Houten konijnen
36 Stemfisches
1 Spelregels

Uitbreiding:
Dixit: Mirrors

SpellenBaas
Het spel heeft veel vrijheid en je kunt je fantasie de vrije loop laten. Speelt heel gemakkelijk weg en is voor iedereen toegankelijk. Het spel is in 2010 als “Spiel des Jahres” uit de bus gekomen en dat is wat ons betreft zeer terecht!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!