Dominion: Welvaart

Dominion Welvaart
6 huurprijs

39,95

koop
10+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Dominion Welvaart
Wissen
Add to Wishlist

Dominion: Welvaart

10+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

39,95

koop
Type:
Uitbreiding
Taal:
Nederlands
Jaar:
2011
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
8,3
Bedenkers:
Donald X. Vaccarino
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Een beetje geld en een paar kleine landgoederen, meer heb je aan het begin van het spel niet. Maar de wereld staat voor je open, want je mag een koninkrijk opbouwen. Eindelijk kun je de vruchten van al je arbeid plukken. Welvaart is je deel, je bent kind aan huis aan het hof en de bisschop is je beste vriend. Niets staat meer in de weg op jacht naar nieuwe koloniën.

Ah, geld. Er gaat niets boven het geluid van klinkende munten in je hand. Je prefereert het zeker boven het geluid van munten in andermans handen, of boven het geluid van munten in een kluis waar niemand bij komt zonder eerst zijn status te verhogen. Status verhogen, dat ligt achter je. Het leven is goed voor je geweest. 10 jaar geleden werkte je nog met een simpele strooien hoed op je hoofd op je eigen akkers. Tegenwoordig strekt je koninkrijk zich uit van zee tot zee en is jouw strooien hoed de grootste die de wereld ooit heft gezien. Je bezit ook de kleinste hond ter wereld en een levensgroot standbeeld van jezelf, gemaakt van baklava. Natuurlijk kun je met geld geen geluk kopen, maar wel jaloezie, woede en ook een soort van leeg gevoel. Je hebt nog steeds problemen – storende buren die moeten worden verslagen. Maar deze keer doe je dat in stijl.

Deze uitbreiding op Dominion bevat 25 nieuwe koninkrijkkaarten en 2 nieuwe standaard speelkaarten, waarmee de spelers verder kunnen bouwen dan Goud en Provincies. Het centrale thema is rijkdom; er zijn geldkaarten met actiemogelijkheden, speelkaarten die interactie met geldkaarten hebben en dure, krachtige kaarten.

Dominion Welvaart is uitsluitend in combinatie met Dominion of Dominion Intrige te spelen. Je hebt namelijk de overwinnings- en geldkaarten uit een zelfstandige variant van Dominion nodig.

Dominion Welvaart maakt het mogelijk om meer met je geldkaarten te doen. Daarom speel je die nu in een volgorde naar keuze, waarbij je eventuele acties uitvoert voordat je de volgende speelkaart speelt. Omdat er veel meer geld in het spel komt dan gebruikelijk, kun je standaard speelkaarten als Platina (die 5 munten waard is) en Kolonie (die 10 overwinningspunten waard is) kopen. Verder zijn er speelkaarten die extra overwinningspunten in de vorm van fiches opleveren. Met deze uitbreiding worden de keuzemogelijkheden nog groter dan ze al waren!

250 koninkrijkkaarten

1 overwinningskaart, 12 maal

10 locatiekaarten, 1 van elk

2 opwaardeerbare kaarten, 10 van elk plus 5 van elke opwaardering

8 tableaus voor overwinningspuntenfiches

1 handelsroutetableau

16 overwinningspuntenfiches(1)

15 overwinningspuntenfiches(5)

8 muntenfiches

24 standaard kaarten

25 locatiekaarten

1 blanco kaart

spelregels

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!