Ekö

6 huurprijs

39,95

koop
10+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Ekö

10+ jaar
2 - 4 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

39,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands, Engels, Duits, Frans
Jaar:
2015
Uitgever:
Sit Down!
BGG Beoordeling:
6.9
Bedenkers:
Henri Kermarrec
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Ekö is een abstract denkspel waarin twee tot vier spelers strijden om de overmacht op het bord. Een partijtje Ekö duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

De bedoeling van het spel Ekö is om als eerste 12 overwinningspunten te verzamelen. Je scoort punten door gebouwen te bouwen en door keizers van de tegenstander(s) gevangen te zetten. Het spel Ekö kan ook gewonnen worden door als enige op het bord over te blijven.

Om het bordspel Ekö op te stellen, zet je alle beschikbare pionnen willekeurig op het spelbord. Iedere speler mag zijn keizerpion nog wisselen met een eigen pion op het bord.

Tijdens een beurt heb je 2 fases die je altijd in dezelfde volgorde moet uitvoeren: de actiefase en de versterkingsfase. Een actie kan zijn: bewegen naar een leeg vak, hergroeperen, aanvallen of een gebouw bouwen. Tijdens de versterkingsfase moet je, indien mogelijk, 1 tot 3 pionnen uit de reserve terug in het spel brengen.

64 engraved wooden discs (16 per player, 1 of which is an Emperor).
36 buildings (1 castle, 3 towers, and 5 encampments per player).
13 large hexagonal tiles to construct the modular board + 11 small tiles for the variants.
4 player boards.
The rules of the game.

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!