Elfenland

6 huurprijs

koop
8+ jaar
2 - 6 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Elfenland

8+ jaar
2 - 6 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
1998
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
6,7
Bedenkers:
Alan R. Moon
Conditie:
Gespeeld
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Zes elfen reizen door een fantasieland vol woestijnen, bossen en bergen. Ze kunnen gebruik maken van onder andere draken, trollenkarren, toverwolken en eenhoorns om zo veel mogelijk steden aan te doen.
De elfen zullen creatief met hun reismogelijk-heden moeten omspringen en gebruik moeten maken van elkaars wegen. Maar ze kunnen elkaar ook hinderen door bomen op de paden van de tegenstanders te leggen.

Winnaar is de elf, die de meeste steden weet aan te doen.

Doel van het spel: De spelers proberen zo veel mogelijk souvenirs te verzamelen tijdens hun reis door de fantasiewereld Elfenland.

Voorbereiding: De spelers starten met hun elfenlaars op Elvenhold. Voor iedere speler ligt er een souvenir klaar op elk van de andere 20 steden. De transportfiches worden gedekt op tafel gelegd en geschud. Daarna worden er 5 opengedraaid. De spelers ontvangen bovendien 8 reiskaarten.

Spelverloop in fasen:
Gedekt fiche trekken en gedekt neerleggen: Drie keer open of gedekt fiche pakken en open neerleggen.

Om de beurt een fiche op een weg neerleggen tot iedereen past:
Alleen op wegen waar het betreffende vervoermiddel mag bewegen. Op water kunnen geen transportfiches worden gelegd.
Een hindernisfiche mag op een weg, waar al een transportfiche ligt, geplaatst worden.

Om de beurt de gehele reis maken door de benodigde reiskaarten te spelen:
Op de overzichtskaart staan de kosten voor het reizen aangegeven. Als men de benodigde reiskaart niet bezit, kan men door drie wille-keurige andere reiskaarten in te leveren toch over deze weg reizen. Als men over een weg met een hindernis reist moet een extra reis-kaart van het betreffende transportmiddel worden gespeeld. Uit iedere stad die aan-gedaan wordt mag het eigen souvenir worden gepakt.

Afsluiting van een ronde: Men mag maximaal 1 transportfiche en 4 reiskaarten bewaren. Overige fiches en kaarten naar keuze inleveren. Acht nieuwe kaarten uitdelen.

Einde van het spel: Het spel eindigt na 4 rondes. De speler met de meeste souvenirs wint het spel.

Voor gevorderden: De spelers krijgen elk een stadkaart voor het begin van het spel. Hierop staat de eind-bestemming voor de speler. Een speler die na 4 ronden precies op zijn eindbestemming eindigt, krijgt geen min-punten. Voor iedere stap, dat de speler na 4 rondes van zijn bestemming af staat, krijgt de speler een minpunt.

6 houten laarzen als speelfiguur, 120 houten blokjes, 48 transportfiches, 6 hindernisfiches, 72 reiskaarten, 12 stadskaarten (voor een variant), 6 overzichtskaarten, 4 rondenkaarten en 1 startkaart.

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!