Hellapagos

4 huurprijs

22,95

koop
12+ jaar
3 - 12 spelers
20 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Hellapagos

12+ jaar
3 - 12 spelers
20 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

4 huurprijs

22,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
999 Games
BGG Beoordeling:
6,6
Bedenkers:
Laurence Gamelin, Philippe Gamelin
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Een toegankelijk spel voor 3 tot 12 spelers. Werken jullie samen of is het ieder voor zich?

Na een schipbreuk ben je met andere overlevenden op een verlaten eiland gestrand. Samen moeten jullie zien te overleven en te ontsnappen voordat de orkaan jullie kamp wegblaast. Verzamel voedsel en drinkwater, en bouw aan een vlot om met zoveel mogelijk lotgenoten te ontsnappen. Door goed samen te werken, moet dat lukken.

Alleen: het is lastig samenwerken op een lege maag. Wat doe je als jij braaf water haalt, maar je buurvrouw naar het wrak van het schip zwemt om de voorraden te onderzoeken? Wat heeft zij daar gevonden dat ze voor jullie verbergt? Zodra er niet voor iedereen genoeg te eten of drinken is, zullen jullie moeten stemmen wie er mag overleven. In zo’n geval kun je maar beter je best hebben gedaan.

Of goed bewapend zijn natuurlijk.

Hellapagos is een hilarisch overlevingsspel waarbij jullie moeten proberen met zoveel mogelijk mensen het eiland veilig te verlaten. Lukt dat niet, zorg er dan voor dat jij in ieder geval op dat vlot zit. Eén ding is duidelijk: soms is beschaving bij de mens slechts een flinterdun laagje en kun je maar beter voor je zelf kiezen, toch?

Hellapagos komt standaard met een variant waarin karakterkaarten en verrassende gebeurtenissen voor nog meer spanning en hilariteit zorgen.
Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over?

1 Speelbord
1 Buidel
6 Houten balletjes
3 Middelen Stenen
91 + 70 Speelkaarten
Spelregels

BRDGMZ
In dit partyspel is het overlevingsthema erg goed doorgevoerd en is er een interessant spanningsveld tussen het groeps- en je eigenbelang. Speel je direct voor jezelf dan zal de groep zich tegen je keren, maar speel je alleen voor de groep, dan verklein je je eigen kansen om te overleven. Hoe beter je je medespelers kent, hoe lastiger het (voor de meesten) wordt om ze te laten verhongeren. Daarom speel je Hellapagos het liefste met zoveel mogelijk van je beste vrienden of familie. De spelregels bevat een variant om het ook voor de afgevallen spelers nog leuk te houden. En voor nog meer spelvariatie zitten er twee mini-uitbreidingen ingesloten. Voor de echte strateeg leunt dit spel teveel op geluk, maar voor alle andere spelers is dit een erg leuk partyspel voor de hele familie. Hellapagos is echt samen overleven… totdat de honger toeslaat!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!