Istanbul (NL)

6 huurprijs

29.95

koop
10+ jaar
2 - 5 spelers
50 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Istanbul (NL)

10+ jaar
2 - 5 spelers
50 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

29.95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2014
Uitgever:
White Goblin Games
BGG Beoordeling:
7.4
Bedenkers:
Rüdiger Dorn
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Istanbul het basis spel is niet meer verkrijgbaar! Wel de Istanbul Big Box met het basis spel en alle uitbreidingen in een.

 

Het is een drukte van belang op de bazaar in Istanbul. Handelaren en hun assistenten haasten zich door de nauwe steegjes en proberen hun concurrenten te slim af te zijn. De sleutel tot succes ligt in een goede organisatie. Assistenten vullen de handkarren bij de diverse pakhuizen en brengen deze vervolgens met gezwinde spoed naar de juiste bestemming. Natuurlijk wil elke handelaar als eerste een bepaald aantal robijnen in zijn bezit krijgen.

Zet je assistenten slim in en probeer de kostbare edelstenen sneller dan je tegenstanders te verzamelen in dit strategische spel!

Met je handelaar en assistenten verzamel je goederen, verkoop je deze op de markt of breng deze naar de sultan. Zoek de optimale route door de stad, ontwijk je tegenstander of probeer juist hun plannen te dwarsbomen. Koop edelstenen of haal deze bij de sultan in ruil voor goederen: de eerste speler met 5 edelstenen wint het spel. De bazaar is elke keer anders opgebouwd, wat vraagt om steeds een andere strategie. Dobbelstenen zorgen voor een goede balans tussen tactiek en geluk. Istanbul heeft een aangename speelduur: beleef een groots avontuur binnen een uur!

16 locatietegels
5 handkarren
15 handkaruitbreidingen
26 bonuskaarten
16 moskeetegels
10 markttegels
10 gouden munten
15 zilveren munten
30 koperen munten
1 startspelerkaart
5 handelaren
25 assistenten
5 familieleden
20 handelswaarblokjes
4 pakjes voor het postkantoor
1 gouverneur
1 smokkelaar
2 dobbelstenen
32 robijnen
5 overzichtskaarten
7 stickers
Spelregels

Uitbreiding
Istanbul: Mokka en Smeergeld

Basis Variant
Istanbul: Het Dobbelspel

BRDGMZ
Istanbul is een strategisch handelsspel voor de hele familie, zeker voor families of vrienden die van een uitdaging houden. Je moet de eerste keer wel ruim te tijd nemen om het spel goed door te krijgen, maar dit is zeker de moeite waard, ik beloof het je. De regels zijn niet complex en de mogelijke acties staan duidelijk met symbolen aangegeven. Doordat je kunt variëren met het speelbord en je gestimuleerd wordt om een andere route te nemen dan je medespelers, zal geen spel hetzelfde zijn en blijft Istanbul leuk om opnieuw te spelen. Houd je van korte spellen of van keihard je medespelers dwarszitten? Dan kun je Istanbul beter laten liggen. Maar ben je op zoek naar een uitdagend spel om een avond mee te vullen dan is Istanbul het spelen waard!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!