Machi Koro

3 huurprijs

14,95

koop
8+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Machi Koro

8+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

3 huurprijs

14,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2012
Uitgever:
White Goblin Games
BGG Beoordeling:
6.6
Bedenkers:
Masao Suganuma
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Welkom in de stad van Machi Koro, het Japanse dobbelspel dat de wereld aan het veroveren is.

Je bent zojuist verkozen tot burgemeester. Gefeliciteerd! Helaas hebben je burgers een aantal grote eisen: ze willen banen, een pretpark, een paar kaas fabrieken en misschien zelfs wel een radiotoren. Aaai, dat wordt een lastige opdracht omdat je stad momenteel slechts uit een tarweveld, een bakkerij en één dobbelsteen bestaat.

Gewapend met een dobbelsteen en je droom, moet je Machi Koro laten uitgroeien tot de grootste stad in de regio. Je moet inkomsten zien te verkrijgen uit ontwikkelingen, openbare werken bouwen en stelen van de schatkist van je buren. Maar zorg ervoor dat ze niet hetzelfde doen bij jou!

108 kaarten: 24 startkaarten, 84 voorraadkaarten
54 munten: 36x waarde 1 (bruin), 9x waarde 5 (grijs), 9x waarde 10 (geel)
2 dobbelstenen
1 spelregelboekje

Uitbreiding
Machi Koro: Haven
Machi Koro: Metropool
Machi Koro: Voetbal

Basis Variant
Machi Koro Nacht
Machi Koro Legacy

BRDGMZ
Machi Koro in een notendop: je werpt dobbelstenen, de gebouwen in de stad genereren inkomsten, met de inkomsten koop je nieuwe gebouwen voor nog meer inkomsten, herhaal. Ondanks deze zeer kort-door-de-bocht-samenvatting is Machi Koro echt een leuk spel voor de hele familie. Het spel ziet er vriendelijk uit, de spelregels zijn erg eenvoudig, het is snel opgezet, nieuwe spelers heb je het zo uitgelegd en een potje duurt niet te lang. Ondanks dat het spel voor een groot deel op geluk leunt, zitten er voldoende tactische mogelijkheden in om het niet helemaal van willekeur af te laten hangen. Heb je Machi Koro op een gegeven moment helemaal suf gespeeld, dan zijn er twee uitbreidingen beschikbaar om meer variatie in het spel te brengen.
Lees de volledige recensie
SpellenBaas
Machi Koro is een Japans dobbelspel. Je bent burgemeester van een stad, echter heeft de bevolking een hoop eisen voor jou. Je moet banen creëren, amusement, fabrieken etc. Nu kijkend naar je stad is het niet meer dan een tarweveld, bakkerij en een dobbelsteen.
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!