Mariposas

6 huurprijs

39.95

koop
14+ jaar
2 - 5 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Mariposas

14+ jaar
2 - 5 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

39.95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
White Goblin Games
BGG Beoordeling:
7.3
Bedenkers:
Elizabeth Hargrave
Conditie:
Als Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Mariposas – Elke lente verlaten miljoenen vlinders Mexico om zich te verspreiden over het oosten van Noord-Amerika. Elke herfst vliegen miljoenen vlinders terug naar Mexico. Echter geen enkele vlinder heeft ooit de gehele rondreis kunnen maken.

Mariposas wordt gespeeld gedurende drie seizoenen. De vlinders zullen in de lente proberen naar het noorden te gaan. Ze verspreiden zich in de zomer en trachten terug te keren naar het zuiden

in de herfst. Elke speler krijgt steeds meer beurten per seizoen: eerst krijg je 4 beurten in de lente, daarna 5 beurten in de zomer en tot slot 6 beurten in de herfst. Na elk seizoen worden de punten geteld. De speler met de meeste overwinningspunten aan het einde van de herfst, wint het spel.

1 – Verspreid je vlinder over het continent.

2 – Verzamel bloemen en plant voort om punten te verzamelen.

3 – Keer terug naar huis.

Mariposas is een familiespel voor 2-5 personen vanaf 10 jaar. Bekijk hier al onze familiespellen.

Waar komt het idee vandaan?

In 2003 heeft de bedenker een monarchvlinderreservaat in Michoacán in Mexico bezocht. Dit blijft één van de meest ontzagwekkende en gedenkwaardige ervaringen van haar leven. Maar de directe aanleiding voor dit spel was het boek Flight Behaviour van Barbara Kingsolver, dat het verhaal van de monarchmigratie in romanvorm tot leven brengt.

50 houten vlinders (10 per spelerskleur)
5 scorestenen
36 actiekaarten
60 tussenstop levenscycluskaarten
15 tussenstop bonusverplaatsingskaarten
20 seizoensdoelkaarten
120 bloemfiches (24 per type)
16 tussenstationfiches
6 levenscyclus vaardigheidsfiches
1 speelbord
1 tussenstopbord
1 bloemendobbelsteen
spelregels

SpellenBaas
De complimenten aan Elizabeth Hargrave, want wat heeft zij weer een geweldig spel ontworpen. De gameplay is eenvoudig en makkelijk te leren aan nieuwe spelers maar heeft daardoor niet ingeleverd op de tactische mogelijkheden.

Een beetje afhankelijk van het aantal spelers en de denktijd die per speler nodig is speel je het spel ook vrij snel.

Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!