Scythe

10 huurprijs

75,95

koop
12+ jaar
1 - 5 spelers
115 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Scythe

12+ jaar
1 - 5 spelers
115 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

10 huurprijs

75,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands, Engels
Jaar:
2016
Uitgever:
Stonemaier Games
BGG Beoordeling:
8.2
Bedenkers:
Jamey Stegmaier
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Scythe is een bordspel dat zich afspeelt in 1920. Een tijd van landbouw, oorlog, gebroken harten en geroeste raderen. Iedere speler is een karakter van een van de vijf facties in Oost Europa. Je probeert het land rond The Factory voor jouw factie te claimen. Het veroverde land levert je nieuwe rekruten, goederen en bouwgrond op. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met de productie van de oorlogmachines die je verder helpen bij jouw strijd om land.

De verhaallijn van Scythe speelt zich af in een alternatieve setting in de duistere en onstabiele periode kort na de eerste wereldoorlog. De Westerse wereld ligt nog in puin en probeert langzaamaan overeind te krabbelen. In al deze onrust is er een kapitalistische stadstaat, genaamd “The Factory” die deze oorlog van de zwaarbewapende Mechs heeft voorzien. Nu deze haar fabrieksdeuren plotseling heeft gesloten en al het verdere contact uitblijft, zien verschillende naties hun kans om hun territoria uit te breiden, gebieden te veroveren en te investeren in haar economieën.

Scythe is een veelzijdig spel voor gevorderde spelers waarin je stevig strategisch inzicht zal moeten tonen om nieuwe gebieden te ontdekken en de juiste grondstoffen te delven om je natie te ontwikkelen. Daarnaast mag je je leger niet verwaarlozen of je opponenten jagen je naar huis. Je zal verschillende doelen moeten nastreven, maar ook je populariteit is van levensbelang om de overwinning te kunnen claimen.

NL Spelregels

1 referentieblad
5 spelermatten
1 spelbord
80 grondstoffen
80 munten
12 vermenigvuldigingfiches
12 ontmoetingfiches
6 gebouwbonustegels
42 gevechtkaarten (geel)
23 doelkaarten (beige)
28 ontmoetingkaarten (groen)
12 fabriekkaarten (paars)
2 krachtwijzers
5 rivierloopkaarten
5 ‘snellestart’-kaarten

Elk in 5 kleuren de volgende onderdelen (blauw, zwart, wit, rood, geel)

1 Factiemat
1 actiepion
1 populariteitmarker
1 krachtmarker
6 sterren
4 gebouwen
4 rekruten
4 mechs
1 karakter
8 werkers
6 technologieblokjes

Uitbreiding:
Scythe: Encounters
Scythe: The Wind Gambit

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!