Splendor

Splendor
5 huurprijs

26.95

koop
10+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Splendor
Wissen
Add to Wishlist

Splendor

10+ jaar
2 - 4 spelers
30 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

5 huurprijs

26.95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands, Engels, Spaans, Frans
Jaar:
2014
Uitgever:
Space Cowboys
BGG Beoordeling:
7.5
Bedenkers:
Marc André
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: 3558380039945 Categorie:

Het bordspel Splendor is een tactisch, vlot maar verslavend spel! In Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken.

In het spel Spendor verzamel en investeer je de juiste edelstenen (chips). Deze kun je investeren om een stabiele voorraad van juwelen te verkrijgen, maar op den duur moet je overstappen op het verzamelen van prestige en de edelen verleiden tot de aankoop van jouw juwelen!

Per ronde mag men maar één enkele actie doen! De speler die als eerste vijftien prestigepunten verzamelt via prestigieuze ontwikkelingen en edelen, wint het spel!

40 Edelsteenfiches:
7 smaragden(groen)
7 diamanten(wit)
7 saffieren(blauw)
7 onyxen(zwart)
7 robijnen(rood)
5 gouden jokers(geel)

90 ontwikkelingskaarten:
40 van niveau 1
30 van niveau 2
20 van niveau 3

10 tegels met edellieden

Logo BRDGMZ BRDGMZ
Ik vind dit echt een leuk en verslavend spel! De regels zijn simpel, maar toch ben je vanaf moment 1 al tactisch bezig. Hiervoor moet je het spel wel een keertje gespeeld hebben, maar vanaf het eerste moment is duidelijk wat je moet doen. Het duurt even voordat je echt punten kan gaan verzamelen waardoor je het gevoel hebt dat het spel wat langzaam op gang komt. Ook duurt het spel wat langer dan de aangegeven 30 minuten. Ik ben er toch vaak wel 45 minuten mee zoet (en dan speel ik met 3 a 4 personen). Het spel is verder wat aan de prijzige kant in vergelijking met de inhoud. Desalniettemin vind ik dit spel een aanrader voor iedereen die eens een ander spel wil spelen. Ik kende het spel tot voor kort niet, maar heb het inmiddels al een aantal keer met veel plezier gespeeld!
Lees de volledige recensie
(5/5)
SpellenBaas
Wij vinden Splendor echt een leuk spel! Het speelt erg snel, maar heeft voldoende diepgang om een volwaardig bordspel te zijn. De regels zijn kort (de spelregels zijn maar 2,5 pagina) en erg duidelijk opgezet. Toch is er nog genoeg te leren om het spel helemaal onder de knie te krijgen. Wij vinden het spel dan ook zeker geschikt als gateway game!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!