Ticket to Ride: Amsterdam

Ticket-to-Ride-Amsterdam.png
3 huurprijs

17,95

koop
6+ jaar
2 - 4 spelers
15 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Ticket-to-Ride-Amsterdam.png
Wissen
Add to Wishlist

Ticket to Ride: Amsterdam

6+ jaar
2 - 4 spelers
15 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

3 huurprijs

17,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
Days of Wonder
BGG Beoordeling:
7,2
Bedenkers:
Alan R. Moon
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Welkom in het Amsterdam tijdens de 17de eeuw met Ticket to Ride Amsterdam. In de 17de eeuw was Amsterdam het bruisende hart van de wereldhandel en de rijkste stad ter wereld! Tijdens deze kortdurende variant uit de Ticket to Ride spellenreeks strijden de spelers tegen elkaar om de meest lucratieve handelsroutes te claimen, contracten te voltooien en waardevolle handelswaren te verzamelen uit de straten van deze legendarische stad!

Zoals bij alle Ticket to Ride spellen proberen spelers de meeste punten te scoren door routes tussen twee locaties (uit de 17de eeuw) te claimen en bestemmingskaarten te behalen (bij Ticket to Ride Amsterdam zijn dat contractkaarten). Nieuw bij deze versie is de mogelijkheid om bonuspunten te scoren dankzij handelsbonuskaarten die je verdient door routes te claimen met het kar-symbool.

In deze uitgave van Ticket to Ride zijn de bekende treinkaarten vervangen door speciale transportkaarten en ook de miniatuurtreintjes zijn anders, dit zijn nu miniaturen van plastic karren, geheel in stijl van de 17e eeuw.

1 spelbord met het handelsnetwerk van Amsterdam
64 plastic karren
44 transportkaarten
24 contractkaarten
16 handelsbonuskaarten
4 scorepionnen
1 spelhandleiding

Basisspel:
Ticket to Ride: USA

Basisspel Variant:
Ticket to Ride: Europe
Ticket to Ride: London
Ticket to Ride: New York
Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis

Uitbreiding:
Ticket to Ride: Volume 3 – The Heart of Africa
Ticket to Ride: Volume 4 – Nederland
Ticket to Ride: Volume 7 – Japan & Italy

BRDGMZ
Het leukste aan Ticket to Ride Amsterdam vind ik dat het zich afspeelt in onze hoofdstad tijdens de Gouden Eeuw. Al is voor het spelconcept dit thema natuurlijk volledig inwisselbaar met elke andere willekeurige stad. Kenners van Ticket to Ride pakken dit spel vrijwel direct op en nieuwkomers leren het heel snel door de eenvoudige spelregels. Vind je Ticket to Ride geen leuk spel, dan verandert deze variant daar niets aan. Dit spel is vooral bedoeld voor fans die graag hun favoriete spel (met z’n tweeën) ook snel tussendoor kunnen spelen.
Lees de volledige recensie
SpellenBaas
Je speelt heel makkelijk meerdere potjes achter elkaar, omdat het spel maar 10 tot 15 minuten duurt. De opzet van het spel is ook zo klaar gezet. Wij hebben zelf al Ticket to Ride ‘Europa’ in bezit en vinden ‘Amsterdam’ een hele goede aankoop geweest. Jeffrey vind vooral de ‘Europa’ versie langdradig, we spelen het bijna dagelijks sinds we het hebben gekocht hebben, super verslavend! Ook als je geen fan bent van Amsterdam, je bent niet specifiek met de stad bezig maar om te winnen!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!