Tiny Towns

6 huurprijs

35,95

koop
10+ jaar
1 - 6 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Als het spel al is verhuurd kun je gratis reserveren.

Wissen
Add to Wishlist

Tiny Towns

10+ jaar
1 - 6 spelers
60 min.

Als je op woensdag of vrijdag voor 17:00 uur bestelt heb je de spellen meestal de volgende dag al binnen. Snel een spelletjesavond plannen dus!

Wist je dat je bij ons ook spellen na het huren kunt kopen? Je krijgt dan zelfs de volledige huurprijs terug als je het spel aanschaft na de huurperiode.

6 huurprijs

35,95

koop
Type:
Basisspel
Taal:
Nederlands
Jaar:
2020
Uitgever:
White Goblin Games
BGG Beoordeling:
7.4
Bedenkers:
Peter McPherson
Conditie:
Nieuw
Moeilijkheid:
Artikelnummer: N/B Categorie:

Welkom in Tiny Towns!

Je bent de burgemeester van een klein stadje in het bos, waar de kleinere wezens van het bos een samenleving hebben gecreëerd die verborgen is voor roofdieren. Dit nieuwe land is klein en de middelen zijn schaars – je neemt wat je kunt krijgen en zegt nooit nee tegen grondstoffen.

Je stad bestaat uit een 4×4 speelbord met 16 bouwplaatsen, waarop je door middel van een bepaald patroon verschillende grondstofblokjes plaatst om gebouwen te bouwen. In totaal zijn er 25 verschillende gebouwen, dus elk spel is weer anders. Voor elk gebouw krijg je op een andere manier overwinningspunten. Wanneer geen enkele speler meer grondstoffen kan plaatsen of gebouwen kan bouwen, eindigt het spel en worden bouwplaatsen zonder een gebouw -1 waard. Ook krijgt elke speler een eigen monument. Deze levert ook punten op. In totaal zijn er 15 verschillende monumenten. Heb je aan het eind de meeste overwinningspunten? Dan win je het spel!

In de spelregels vind je ook een variant op het basisspel. Met dit schattige bordspel heb je werkelijk urenlang speelplezier en door de vele variabelen (denk aan gebouwen, monumenten en de variant) is elk spel anders.

Spelregels
6 speelborden
25 gebouwenkaarten
15 monumentenkaarten
15 grondstofkaarten
1 scoreblok
126 houten gebouwen
1 houten Bouwmeesterhamer
6 houten monumenten
90 houten grondstofblokjes

Uitbreiding:
Tiny Towns: Voorspoed
Tiny Towns Villagers

BRDGMZ
Tiny Towns is echt een spel voor de hele familie. Niet alleen door het liefelijke thema maar ook door de toegankelijke spelregels en de beperkte diepgang van het spel. Omdat iedereen voornamelijk zijn eigen spel speelt op een eigen speelbord, kan iedereen leuk meespelen ongeacht de leeftijd of spelervaring. Tegelijkertijd biedt Tiny Towns genoeg tactische uitdaging om ook doorgewinterde spelers te boeien. Wil je kunnen winnen van gelijkwaardige tegenstanders dan zal je al je strategische vaardigheden uit de kast moeten trekken om ze te kunnen verslaan. Door de verschillende gebouwenkaarten is elk potje weer net even anders en vraagt ieder potje een andere tactiek, hierdoor blijft de herspeelbaarheid groot. Tiny Towns is een boom van een spel en verdient met recht een plek in het bos én in je spellenkast.
Lees de volledige recensie
SpellenBaas
Wat is Tiny Towns een leuk spel, zeker een aanrader! Je moet goed over je zetten nadenken en puzzelen om jouw stad zo vol mogelijk te krijgen. Zo train je je ruimtelijk inzicht ook nog. Het duurt niet al te lang want je bent allemaal te gelijk bezig. Super tof dat er een solo variant bij zit en je ook nog een extra variant kan spelen! Ook een aanrader om met 2 spelers te spelen. Geen enkel spel is hetzelfde door gebouwkaarten en monumentkaarten te wisselen. Zelfs de doos voelt lekker, haha!
Lees de volledige recensie

Probeer ook een van deze spellen

Wissen
Add to Wishlist
Reserveren Dit spel is erg populair! Maar niet getreurd, vul je emailadres hier in om het spel kosteloos te reserveren en sluit aan in de wachtrij! De gemiddelde wachttijd is maar 2 tot 3 weken. Je ontvangt een bericht als het spel voor je klaar ligt en krijgt dan één dag om deze te bestellen. Als je dat niet doet vervalt je reservering en gaat het spel naar de volgende in de wachtrij. Wees er dus op tijd bij!